BLbit Banja Luka

Prijavi u grupu

Xamarin - razvoj za Android i iOS sa C# i .NET Framework

BLbit Banja Luka - Subota - 10.02.2018. – 14:00

VAŽNO: Sastanak je u subotu, u 14h, u prostorijama QLab-a (NIJE uobičajeno vrijeme ni lokacija :))!

Imamo i specijalnu nagradu za jednog učesnika!

**Besplatnu kartu za WeAreDevelopers konferenciju u Beču!!!**

Napomena: Da biste učestvovali u nagradnoj igri, potrebno je da budete prisutni na sastanku.

Takođe, organizatori WeAreDevelopers konferencije svim posjetiocima sastanka nude popust od 10% na trenutnu cijenu za kupovinu ulaznica. Popust će biti potrebno iskoristiti u roku od 48 sati nakon sastanka.

Agenda

14:00 - 15:00

Xamarin - razvoj za Android i iOS sa C# i .NET Framework

Almir Vuk

Cross-platform rješenja za razvoj mobilnih aplikaciju postaju sve bitnija te je važno je koju tehnologiju odabrati. Microsoft kao rješenje nudi Xamarin koji je idealan za razvoj nativnih cross-platform rješenja pomoću C# i .NET tehnologija, što je velik plus za sve developere bliske Microsoft tehnologijama. Jedan dio predavanja se odnosi na bitne razlike u odnosu na klasični način razvoja, uvod i pregled Xamarin.Android, Xamarin.iOS te Xamarin.Forms načina i pristupa razvoja sa Xamarinom. Demo će se bazirati na praktični prikaz način razvoja jedne Xamarin.Forms aplikacije, prednosti dijeljenja koda korisničkog sučelja, te C# koda/biznis logike između različitih platformi. Ovo predavanje ima za cilj uvod u Xamarin sa manjim naglaskom na Xamarin.Forms, mogućnosti, prednosti i mane pri razvoju nativnih cross-platform rješenja.

O predavaču:

Almir Vuk dolazi iz Mostara, a zaposlen je u kompaniji App Impact na poziciji Software Development Engineer. Više o njemu možete pogledati na https://almirvuk.blogspot.ba/ kao i na https://www.linkedin.com/in/almirvuk/.