BLbit Banja Luka

Prijavi u grupu

Septembar - IoT Circus: Trapez i Uvod u Azure SQL

BLbit Banja Luka - Petak - 08.09.2017. – 17:00

Važno!!! Sastanak je u prostorijama Microsoft Inovacionog Centra u ICBL-u.

Agenda

17:00 - 18:00

IoT Circus - Trapez (cloud akrobacije)

Catalin Gheorghiu

Ako pitate Microsoft šta je "konačan odgovor na život, svemir i sve ostalo", oni će odgovoriti Azure, ne 42. I, za IoT (i IIoT) prostor to je prilično tačan odgovor. Ova prezentacija će pokušati dati "konačan odgovor na život, svemir i sve ostalo", ako ste u području IoT. Vidjet ćete ga na djelu, razumjeti šta ga pokreće, šta vam je činiti i kako ga koristiti, kako bi se postigao maksimalan učinak za IoT solucije upotrebljavajući Azure. Sada nećete više biti u nedoumici kada čujete izraze kao stream analytics, IoT Hub, Gateway itd.

O predavaču:
Catalin Gheorghiu je solution architect iz Rumunije. Trenutno je zainteresovan za razvoj (I)IoT, industrijalne mobilne i cloud solucije. Pored bavljenja razvojem i arhitekturom, Catalin je i trener i konsultant. U slobodno vrijeme član je tehničkih zajednica, doprinosi svojim tekstovima i blogovima na nekoliko korisničkih grupa (MrSmersh), drži predavanja svuda po Rumuniji i vođa je korisničke grupe iz Temišvara. Od 2011., svake godine mu je bila dodijeljena Microsoft MVP nagrada.

18:00 - 19:00

Uvod u Azure SQL

Dejan Pervulov

Ukoliko ste početnik u Azure svetu i do sada niste imali prilike da radite sa Azure Data servisima ili ukoliko već imate iskustva u radu sa on-premises SQL Server-om i želite da koristite bazu podataka u Azuru u sklopu nekog od narednih projekata, pridružite nam se na ovom predavanju. Razgovaraćemo o prednostima koje nam donosi Azure SQL u odnosu na tradicionalne baze podataka, o nekim najčešćim primenama ovog Azure servisa kao i o mogućnostima migracije postojećih baza podataka u Azure SQL. Predavanje će biti upotpunjeno demonstracijama na Azure.

O predavaču:
Technical Evangelist u Microsoft-u. Kao tehnički konsultant učestvovao je na brojnim ERP, CRM i DWH/BI projektima u regionu. Razvojem na Microsoft tehnologijama bavi se već 18 godina i poseduje MCT, MCSD, MCDBA, MCTS, MCSA i MCITP sertifikate. Kao Microsoft Certified Trainer bio je angažovan na pripremi i održavanju obuka u više školskih centara u Srbiji. Od oktobra 2014. godine je i Microsoft MVP za Data Platform (SQL Server).