MSCommunity Sarajevo, New Office Sarajevo

Prijavi u grupu

MS Community Sarajevo ::: Winter Meeting

MSCommunity Sarajevo - Utorak - 27.03.2018. – 18:10

Zimski san se polako završava, Biggest MS Community Meeting je iza nas. Vrijeme je za buđenje ... Novi MSC sastanak najavljujmo za 27.03.2018 s početkom u 18h u prostorijama Microsoft ureda u Sarajevu. Pored predavanja, iskoristimo sastanak i za prezentaciju ovogodišnje MS Network 2018 konferencije u Neumu.

Kao i do sada, prijave preko portala.

Agenda

18:10 - 18:55

MS Teams novosti

Omar Kudović

Šta nam novo donosi MS Teams i kako postaviti kolaboracijski alat u svakodnevnu upotrebu? Bez slajdova, samo tehnička demonstracija postavljanja i definisanja opcija.

19:00 - 19:45

Cross platform native app development with Xamarin

Cross-platform rješenja za razvoj mobilnih aplikaciju postaju sve bitnija te je važno je koju tehnologiju odabrati. Microsoft kao rješenje nudi Xamarin koji je idealan za razvoj nativnih cross-platform rješenja pomoću C# i .NET tehnologija, što je velik plus za sve developere bliske Microsoft tehnologijama. Jedan dio predavanja se odnosi na bitne razlike u odnosu na klasični način razvoja, uvod i pregled Xamarin.Android, Xamarin.iOS te Xamarin.Forms načina i pristupa razvoja sa Xamarinom. Demo će se bazirati na praktični prikaz način razvoja jedne Xamarin.Forms aplikacije, prednosti dijeljenja koda korisničkog sučelja, te C# koda/biznis logike između različitih platformi. Ovo predavanje ima za cilj uvod u Xamarin sa manjim naglaskom na Xamarin.Forms, mogućnosti, prednosti i mane pri razvoju nativnih cross-platform rješenja.

O predavaču:

Almir Vuk dolazi iz Mostara, a zaposlen je u kompaniji App Impact na poziciji Software Development Engineer. Više o njemu možete pogledati na https://almirvuk.blogspot.ba/ kao i na https://www.linkedin.com/in/almirvuk/.