MSCommunity Sarajevo, Hercegovina MSC Mostar, New Office Sarajevo, MSC UG Zenica

Prijavi u grupu

MS Community Sarajevo ::: Januar 2017

MSCommunity Sarajevo - Utorak - 31.01.2017. – 18:00

Nova godina, novi izazovi. Idemo dalje. Nakon male pauze vraćamo se našim MSC sastancima u Sarajevu. Ovaj put, za početak ove godine, imamo dva veoma interesantna predavanja. Govorimo o Microsoft Teams i SQL Server na Linux-u. Trebam li još nešto dodati :) ? Predavače nećemo posebno predstavljati, jer ih poznajete veoma dobro.

Vidimo se u Microsoft BiH uredu (Unitic zgrada) 31.01., s početkom u 18h. Bilo kakve promjene termina sastanka ili satnice predavanja će biti objavljenje preko naše FB stranice ili ovdje. Prijave za sastanak idu, kao i uvijek do sada, preko portala (mscommunity.ba). Broj mjesta je ograničen.

Vidimo se ...

Agenda

18:00 - 18:55

Upoznaje Microsoft Teams

Enis Šahinović

U odnosu na period od prije 5 godina, uposlenici danas rade u dvostruko više timova ili grupa, te se procjenjuje da čak 80% radnog vremena provode radeći na zajedničkim projektima. U isto vrijeme, vrijeme različite grupe imaju i različite potrebe, te se postavlja pitanje kako na efikasan način ostvariti komunikaciju unutar organizacije. Tokom ovog predavanja, upoznat ćemo vas sa osnovama Microsoft Teams servisa, koji je dostupan Office 365 pretplatnicima, te pokazati kako bi ovaj servis mogli iskoristiti za poboljšanje komunikacije i rada u timu unutar vaše organizacije.

19:00 - 19:55

SQL Server na Linux-u

Mustafa Toroman

2016. godina je donjela jednu revolucionarnu novinu u svijetu baza podataka, MS SQL Server je podrzan na Linux-u. Ne samo da je ovo bilo nezamislivo prije par godina, nego ovo predstavlja jos jedan korak naprijed koji je Microsoft napravio prema OpenSource zajednici. Pogledajte kako instalirati i koristiti MS SQL na Ubuntu Linux distribuciji.