MSCommunity Sarajevo, New Office Sarajevo

Prijavi u grupu

MS Community Sarajevo ::: Decembarski sastanak

MSCommunity Sarajevo - Utorak - 19.12.2017. – 18:05

::: TAMO, GDJE JE SVE OVO POČELO ::::

Kao što smo obećali za kraj 2017. godine i druženja na MS Community sastancima, predstavljamo Vam posljednje druženje, koje smo najavili kao najveće do sada. I, vjerujem da jeste, jer ovaj put za predavanja su zaduženi "Ironmen" iz regije i USA.

19.12.2017., s početkom u 18h, u prostorijama Logosoft (tamo gdje ovo sve nekada i počelo) za Vas će pričati:

- Nenad Trajkovski (NT Consulting, Zagreb - MVP)

- Damir Dizdarević (Logosoft, Sarajevo - RD+MVP)

- Mustafa Toroman (Authority Partners, Sarajevo - MVP)

- Zoran Cvetković (Microsoft, Skype4B Product Group)

- Omar Kudović (Sys Company, Sarajevo - MVP)

Uvjeren sam da je ovo najveće druženje koje smo do sada organizovali i da će svako od prijavljenih za sebe pronaći interesantnu temu. Pričamo o Azure, MS Project, Security, MS Teams. Imamo direktno javljanje preko S4B linka Zorana Cvetkovića (naše gore list), koji radi na poziciji Senior Customer Engineer Architect for Skype for Business. Ovo će biti jedinstvena prilika da čujete iz prve ruke šta je sve novo u Microsoft Teams i šta nas očekuje u budućnosti?

Prijave za ovo druženje idu preko portala. Imamo samo 30 mjesta, pa Vas molim ukoliko nećete doći ili niste u mogućnosti da javite na vrijeme. Ukoliko bude više prijavljenih pravimo "Waiting list", a probamo osigurati za sve mjesto.

Da bi nam druženje bilo još bolje, najavljujemo i degustaciju vina tokom predavanja! Satnice predavanja su podložne promjenama u okviru vremena trajanja sastanka.

Vidimo se 19.12.2017 u 18h u prostorijama Logosofta na Mašinskom fakultetu.

Agenda

18:05 - 18:35

DevOps za sistem inzinjere i administrator

Mustafa Toroman

Šta treba reći više, osim El Grande Mustafa i Azure!

18:40 - 19:10

MS Project Is Agile

Nenad Trajkovski

Da li treba reći nešto više, osim El Grande Nenad i MS Project!

19:15 - 19:45

Security funkcionalnosti u Microsoft cloudu - šta sve možemo?

Damir Dizdarević

Nekome treba nešto dodatno pojasniti, osim El Grande Damir i bezbjednost u cloud-u!

19:50 - 20:25

Microsoft Teams ::: Šta je novo?

Zoran Cvetković Omar Kudović

Pošto Zoran prvi put predaje na našem druženju, red je da ga i predstavimo:

Zoran Cvetković radi na poziciji Senior Customer Engineer Architect for Skype for Business u Microsoft Canada, a njegova specijalnost je Unified Messaging. Profesionalnu karijeru je započeo još za vrijeme studija elektronike na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu, a nešto kasnije prelazi u Jugodata u Beogradu. U to vrijeme je bio aktivan i u računarskim krugovima kao saradnik Sezam-a. Također piše, a nekoliko članaka je bilo objavljeno u časopisima kao što su Računari i PC Press.
1995. godine se seli u Kanadu, gdje radi kao IT konsultant, odgovoran za elektronsku poštu, komunikacije i IT security. 2003. počinje da radi za Microsoft u ulozi konsultanta. Jedno od većih dostignuća u njegovoj karijeri je svakako priključivanje One Tap timu, zahvaljujući dobrom poznavanju komunikacija i elektronske pošte. U sklopu tima usko je sarađivao sa OCS Product timom na instalaciji i testiranju Beta verzija OCS-a i Lync-a. U aprilu 2011., nakon uspješno završenog treninga i položenih ispita, stiče zvanje Microsoft Certified Master Lync Server 2011.

Zoran će nam se pridružiti preko Skype4B linka direktno na sastanak, te predstaviti iz prve ruke kakav je roadmap, šta je novo i šta nas očekuje u bliskoj budućnosti kada pričamo o MS Teams.