BLbit Banja Luka

Prijavi u grupu

Januar - Uvod u ASP.NET Core 2.0

BLbit Banja Luka - Četvrtak - 25.01.2018. – 18:00

Sastanak je u prostorijama Microsoft Inovacionog Centra u ICBL-u.

Agenda

18:00 - 19:00

Uvod u ASP.NET Core 2.0

Miroslav Popović

Sa .NET Core Microsoft započinje novu eru razvoja multi-platformskog softvera. ASP.NET Core web framework je napisan od nule, radi na svim većim platformama uključujući Windows, Linux i MacOS, i ima izuzetne performanse. Nakon kratkog uvoda pogledaćemo šta to novo donosi verzija 2.0 i kroz demoe analizirati osnovne šablone za web i API aplikacije, povezivanje sa client-side frameworcima (Aurelia, React/Redux, Angulara i Vue), te korištenje konzole i IDE okruženja.

O predavaču

Miroslav Popović je senior software architect za .NET i JavaScript, zaposlen u firmi Seavus. Koristi .NET platformu još od verzije 1.0. Od Windows Forms-a, preko WPF-a i Silverlight-a, sve do ASP.NET Core. Trenutno je fokusiran na ASP.NET Core i client side JavaScript development. Tokom karijere radio je na mnogim manjim i većim projektima, uključujući i par lokalnih startup-a. Jedan je od članova razvojnog tima Kicks platforme, kao i jedan od moderatora za http://javascriptkicks.com i http://dotnetkicks.com.

Redovan je predavač na sastancima i jedan od vođa korisničke grupe "BLbit Banja Luka". Ima blog na adresi https://miroslavpopovic.com.