BLbit Banja Luka

Prijavi u grupu

Decembarski sastanak 3 - Kako sigurno komunicirati sa vašim kućanskim uređajima

BLbit Banja Luka - Srijeda - 21.12.2016. – 17:00

Napomena: Sastanak je u prostorijama BLC-a (Banja Luka College), prvi sprat, Informatički kabinet 1.

Za sve one koje nisu u mogućnosti da prisustvuju, omogućen je livestream. Link za livestream ćemo objaviti na dan predavanja na FB stranici grupe https://www.facebook.com/groups/blbit/, a snimak na našem YouTube kanalu: https://www.youtube.com/channel/UC07JbLj1522ggVZHlLyCYHw.

Agenda

17:00 - 18:00

Kako sigurno komunicirati sa vašim kućanskim uređajima

Admir Tuzović

Ima li neko da ne posjeduje ili da nije čuo za Raspberry Pi uređaje? Šta ako bismo vam rekli da vašim RPi uređajem možete upravljati preko Skype-a, Slack-a, Telegram-, …? Na ovom predavanju, prezentiraćemo 4 Microsoft Azure servisa: Bot Service, LUIS, IoT Hub I App Service koji vam omogućavaju da napravite siguran sistem upravljanja uređajima na daljinu uz integraciju sa popularnim komunikacijskim kanalima.

O predavaču: Admir se programiranjem bavi preko 20 godina. U svojoj karijeri prošao je put od pravljenja aplikacija za MS-DOS u Borland C++ pa do izrađivanja rješenja na MS Azure platformi. Redovan je predavač na međunarodnim konferencijama a učestvovao je i u organizovanju značajnog broja događaja lokalnog karaktera za vrijeme svog angažmana kao Technical Evangelist pri Microsoft uredu u BiH. Trenutno je uposlen u kompaniji App Impact kao CTO.